ARKTISK FILHARMONI & BERIT NORBAKKEN - Maikonsert

Klassisk maikonsert med Arktisk Filharmoni og Berit Norbakken

Vi lader opp til nasjonaldagen med nesten helnorsk program i Kulturhuset Finnsnes når Arktisk Filharmoni kommer på besøk 15. mai, med Grieg, Svendsen og Tveitt på programmet. Og med sopran Berit Norbakken på laget.

Arktisk Filharmoni gleder seg stort til å besøke Finnsnes igjen – og ikke minst er det en ære og glede å spille der i året kulturhuset feirer 25-årsjubileum – og da kommer orkesteret med fantastisk musikk av Edvard Grieg, Johan Svendsen, Geirr Tveitt og Felix Mendelssohn.

Og med seg på laget har de den internasjonalt anerkjente sopranen Berit Norbakken – fra nettopp Finnsnes – som blant annet skal framføre Solveigs sang av Grieg.

I tillegg spiller orkesteret både Det første møte og Våren av Norges mest kjente komponist.

Også Johan Svendsen er en bauta i norsk musikkhistorie, og under konserten vil publikum få høre fra hans vakre Strykeoktett i A-dur.

Arktisk Filharmoni – og kveldens spillende leder Are Sandbakken – er også svak for komponisten Geirr Tveitt, og vil spille Velkomne med æra denne kvelden – tillegg til Mendelssohns Strykersymfoni nr 10 i h-moll.

Arktisk Filharmoni, Are Sandbakken og Berit Norbakken lover å sette publikum i 17. mai-stemning et par dager før nasjonaldagen.

Kunstnerisk leder: Are Sandbakken

Orkester: Arktisk Filharmonis kammerorkester

Solist: Berit Norbakken (sopran)