Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand

I år er det 250-års jubileum for Ludwig van Beethovens fødsel, Det blir spilt noen av Beethovens mest kjente (kanskje også ukjente?) verker både i original-versjoner og i improvisert og arrangert form. Det blir kanskje både til og fra Elise, og av måneskinn vil det muligens denne gangen gro noe spennende. Det er mye glitrende materiale å ta tak i, hans 5. symfoni er vel et av verdens aller mest kjente musikkstykker. Beethoven komponerer et tema, og etter bare 4 toner kjenner hele vår sivilisasjon igjen musikken. Det er genialt! Dette blir en ærbødig hyllest til Ludwig van Beethoven. ARVE TELLEFSENs karriere har brakt ham til alle europeiske hovedsteder og han har turnert i hele verden. Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden. Hans evne til å fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister. Han har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter, opptrådt på mange av de viktige scenene og deltatt på en rekke internasjonale festivaler. Arve Tellefsen har mottatt flere priser for sine grammofoninnspillinger; gull- og diamant-plater og flere spelemannpriser. Han har solgt over en halv million CD-er bare i Norge Sammen med Tellefsen kommer pianisten KJETIL BJERKESTRAND. Bjerkestrand er også komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musiker har han deltatt på egne innspillinger og innspillinger med blant andre a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater. Bjerkestrand har også laget musikk til flere historiske spill, filmer og TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. Som produsent har han arbeidet med Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik for å nevne noen. ______________________ I tråd med nasjonale anbefalinger jfr. Covid-19 anmodes arrangører om ikke å blande personer fra ulike kommuner. Kulturhuset ser seg derfor nødt til å forbeholde billetter for de ulike arrangementene til innbyggere i Senja kommune.