AHF JOHANNE NIELSDATTER -DØMT TIL Å BRENNES

Trio Gnist med Bjørn Sundquist:
Johanne Nielsdatter – Dømt til å brennes

I 1695 ble Johanne Nielsdatter fra Kvæfjorden dømt til døden og brent på bål for hekseri, som den siste av 303 mennesker i Norge. Halvparten kom fra Nordnorge, de fleste var kvinner. Da Trio Gnist kom over denne historien visste de at det måtte bli forestilling av den, og at de ville ha med seg de beste folkene i landsdelen til å lage den. Dermed engasjerte de Ola Bremnes til å skrive sangtekster og manus og Arne Dagsvik til å skrive musikken. Urpremieren for verket var i Harstad kulturhus i november 2016 og ble fremført for fulle hus og fikk god anmeldelser.

Til nypremerie og høstens turné sitter Vera Krohn Svaleng i regissørstolen og selveste Bjørn Sundquist inntar rollene som blant annet bøddel og prest.
Resultatet; En gripende historie med fantastisk musikk, humor og nord-norsk sjarm.

Arvid Hanssen-festivalen 2017 støttes av Norsk Kulturfond